blackPanther OS 16.1.2 telepítése VirtualBoxra

E telepítési bemutatóban egy magyar fejlesztésű Linux-disztribúció kerül bemutatásra, méghozzá a blackPanther OS Silent Killer névre keresztelt 16.1.2-es verziója.

A blackPanther OS egyik sajátossága, hogy a magyar fejlesztésen kívül a parancsok (legtöbbje) is teljesen magyar, így a kezdő felhasználók számára is könnyen elsajátítható a Linux alapú operációs rendszerek működési sajátossága.

Összehasonlítva, például a csomaglisták frissítése Ubuntu alatt az apt-get update paranccsal történik, addig blackPanther alatt a frissites forrasok paranccsal.

Amennyiben a blackPanther OS-t VirtualBox alatt szeretnénk telepíteni, hozzunk létre számára egy új virtuális gépet.

A gép specifikációját állítsuk be az blackPanther OS-hez szükséges legoptimálisabb környezetre (tehát tegyük a beállítást blackPanther OS-ra). A további lépésekben, amennyiben szeretnénk, elfogadhatjuk a felajánlott paramétereket, mivel ezek már a futtatáshoz vannak igazítva, kivéve a virtuális merevlemez kapacitása. A blackPanther OS legalább 10GB-t igényel, így érdemes minimum tízre, de inkább több gigabájtra állítani.

Miután a gépet létrehoztuk, a szerkesztéseknél ajánlott átállítani a videó memória méretét, a gépünk engedte legnagyobbra, és engedélyezni a 3D gyorsítást, mivel ez utóbbit az integrációs szolgáltatások telepítése után már a rendszer fel tudja használni, így gyorsítva a rendszer működését. A hálózati kártyát hagyjatjuk az eredeti NAT beállításon, de én, hogy a belső hálózatba könnyebb legyen integrálni a virtuális gépet át szoktam állítani Bridgelt-kártyára. Ez utóbbi arra jó, hogy így a router számára egy külön, fizikai gépként fog látszani a virtuális gépünk.

Alább a blackPanther OS telepítési videója:

Szoftverek:
VirtualBox: http://virtualbox.org
BlackPanther OS: http://www.blackpantheros.eu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s